Fotboll
Mangskog - Gunnarskog/Bortan 1-0
2022-09-06 20:35

Jag det var dags för ytterligare en tuff derby match på bortaplan.

Vi visste att Gunnarskog haft svårt för Mangskog i många år på bortaplan så vi pratade om det innan matchen. Tändningen var bra och vi hade gått igenom det defensiva lite extra och satte det som prio 1, men Mangskog är heta och försöker pressa oss högt, de spelar också mkt tufft på gränsen enligt mig. Domaren kunde börjat visa kort redan i 1a halvleken tycker jag.

Den 1a halvleken är rätt jämn och vi har lite svårt att komma igenom till bra målchanser. Mangskog får en frispark 10 meter utanför vårt straffområde och vi är inte riktigt vakna då en av deras spelare tar en löpning in i mot straffpunkten och med en liten touch så gör dom 1-0 där...vi borde varit närmare den spelaren och stört.

Till den 2a halvleken ändrar vi spelsystem då Mangskog släpper kanterna och det blir mkt bättre för våran del, Vi dominerar den 2a halvlekn totalt och jag tycker inte att Mangskog är så intresserade av att spela fotboll, de rensar långt o högt o ut med bollen för att få tiden att gå känns det som....

Vi spelar ut jättebra och vi vinner tillbaks bollen fort o vi kommer också till  inlägg via kanterna. Det är mkt nära att Marcus trycker dit 1-1 via ett skott som går över  ifrån 10 meter ifrån mål , Jocke.S har också ett jättebra läge men som rullar en halv meter utanför mål tyvärr, Sen har även Viktor en nick som går precis utanför krysset ....Nä det rätta skärpan finns tyvärr inte idag och Mangskog försvarar sig bra med hela laget på sin planhalva...Det blir väldigt kompakt och det blir tajtare att komma igenom till chanser när motståndaren spelar så. Surt med förlust igen och i en ny borta match för oss. Vi tappar därmed greppet mot seriesegern via den här förlusten.

Det ska sägas att ser man på matchen så är det inte rättvist att dom vinner om vi tittar på vårt bollinnehav.

Men är vi nu väldigt nära att bli klara för sämst kval iår, vinner vi mot Velen så är vi klara för sämst kval ,det känns ju jättekul för föreningen och killarna.