Fotboll
Välkommen till herrlagets lagsida!

Gunnarskog klara för div 6 2024 !
2023-09-24 10:59

Det var en speciell match mot Klässbol då vi visste att Eskilsäter skulle kunna gå förbi oss rent teoretiskt så vi behövde plocka poäng om Eskilsäter tog poäng i sin match. Vi hade dock lite fördel av 20 minuters försening då domaren vart försenad till matchstart ....när vi startade våran match så såg vi att Eskilsäter tog ledningen och då kändes som att vi måste gå hårt för seger mot Klässbol . Vi startade bra och tog hand om taktpinnen direkt , vi gör nästan 1-0 direkt genom lagkaptenen Anton Jansson och bara nån minut senare så gör Sabri 2-0 och då kändes det mycket gott ! samtidigt som det var rena hawaii fotbollen i Slottsbron-Eskilsäter med 4-2 i halvtid till Slottsbron.

Vi har ytterligare någon mer chans i 1a till 3-0 men det stannar på 2-0 till oss i halvtid och det kändes jättebra. Klässbol var otroligt bleka framåt också.

Den 2a halvleken startar och vi har koll på läget där nere och ser att det står 5-4 till Slottsbron med 10 minuter kvar, så vi bevakar vår 2-0 ledning och gör nån ytterligare förändring och stärker upp vårt centrala mittfält, dock tappar vi lägen framåt och Klässbol får mycket mer tid med boll i deras backlinje då vi inte kan sätta press på samma sätt som i 1a. De har mer boll i 2a halvleken då vi spelar lite passivt. När matchen är slut där nere och vi ser att Eskilsäter fått stryk och vi förstår att div 6 kontraktet är klart ,så gör vi några byten direkt och låter de spelare som spelat lite mindre på slutet då vi jagat poäng hårt får spela. Klässsbol gör 2-1 på oss men vi har bytt in Mårten Johansson som forward och han sätter 3-1 till oss efter en fin passning av Anton och det var mycket roligt att Mårten får göra sitt 1a mål för säsongen.

Klässbol gör 3-2 på övertid men närmare kommer dom inte och vi vinner den sista matchen.

Vilken lättnad att ha klarat nytt kontrakt då det varit långa stunder som vi legat sist i tabellen och vi har haft många många spelare borta och knappt inga träningar då vi haft ca 4-5 spelare på träning i somras. Vi har fått in många nya spelare i år men några spelare har också gett upp då de inte är nöjda med ^speltiden^ så vi har haft problem på många olika sätt o vis i år och vi har fått slita hårt för poängen, plus att vi hade ju tappat nästan hela våran startelva ifrån 2022 ,så vi visste att vi skulle få en jobbig säsong.

Dock ska sägas att vi har spelat jättebra i spelet i år ,men vi har haft problem  att göra mål i år ,då vi tappade både Viktor Eriksson som gjorde 23 mål förra året och Oskar Sandelin som gjorde 6 mål förra året.

Idag berömmer vi Alfred Granström och Anton Jansson.

Jag får Tacka alla spelare och ledare för denna säsong !

// Stephan

Mkt viktig poäng !
2023-09-18 21:17

Tuff match hemma mot Gillberga som är ett mkt bra spelande lag med spelare ifrån Säffle trakten bla. Vi tar tag i matchen direkt och det syntes på uppvärmingen idag att vi var taggade för att göra en sista bra hemmamatch för året och för oss så var också poäng viktigt för bottenstridens skull.

Vi har ett par chanser som vanligt tidigt i matchen men bränner dom , men i den 20e minuten så gör unge Sam Reordan ett fint volleymål, sitt 1a mål för året också och det var en go känsla att få leda matchen tidigt för en gångs skull, men efter mkt tveksam situation så dömmer domaren straff till Gillberga och killarna protesterade rejält då det hände utanför straffområdet.....men domaren hade blåst o bestämt sig för straff så där gör Gillberga 1-1 utan chans för Mattias i målet. Vi spelar jättebra och dominerar matchen i spelet som vi gjort i väldigt många matcher iår. Vi har ett par jättelägen i denna match som vi inte lyckas sätta tyvärr.....   Oskar.S ifrån 4-5 meter och Robert ca 4 meter ifrån mållinjen bla , matchen slutar 1-1 och vi säkrar upp lite extra sista 10 min för att ta hem den viktiga poängen och få 4 poängs avstånd mot Eskilsäter inför sista matchen , vi sätter ju lite press på dom nu då de ev behöver 2 segrar för att gå om oss ifall vi inte vinner mot klässbol på lördag i våran sista match för året. Vinner vi mot Klässbol så är kontraktet klart till nästa år.

Nu håller vi tummarna att målgörarna är på tårna till Lördagen och sätter målen mot Klässbol så Gunnarskog får spela kvar i Div 6 2024.

Beröm till hela laget som spelade jättebra idag, extra beröm till

Erik Hult Andersson och Martin Teodorsson som spelade sin 1a match för året han spelade lugnt och fint och skapade ett lugn i backlinjen.

Mål:

Sam Reordan

// Stephan

Oturlig förlust !
2023-09-13 22:22

Vi hade en tuff bortamatch mot Grums på Söndagen och vi visste att de endast fått stryk en gång detta år på sin hemmaplan.

Vi startade bra och skapade chanser direkt men som vanligt har vi svårt att göra mål.... det skulle också visa sig vara helt avgörande för matchen.

Matchen böljade lite fram och tillbaks men nåt mål fick vi inte idag heller , på slutet kom tröttheten i benen tyvärr och Grums gör 1-0 i 83 e minuten ....Riktigt surt. Vi var värda mer i denna match, ett oavgjort resultat hade varit rättvist.

Det syntes att de hade en del spelare som spelat lite högre upp i divisionerna, Grums har ju också ett div 3 lag detta år.

Vi är fortfarande 3 poäng före Eskilsäter men vi måste ha mer poäng för och känna oss säkra för nytt kontrakt 2024.

Idag kämpar hela laget jättebra men lite extra beröm till Anton Brask som är tillbaks och Abdi Somow som spelat defensiv mittfältare och gör det jättebra.

Sista hemmamatchen på Lördag mot Gillberga kl 16.00 på Gunnevi.

// Stephan

Viktig seger mot Eskilsäter
2023-09-11 08:21

Vi hade laddat ett tag mot den här matchen , då vi visste att matchen var mycket viktigt i bottenstriden.

Vi var ju förstärkta av Emanuel.Carlsson som kom hem ifrån Göteborg för och spela den här matchen, dessutom var förstärkta av Oskar Sandelin som kommit tillbaks till oss ifrån Örnen .

Vi startar suveränt och tar hand om kommandot direkt och trycker tillbaks Eskilsäter på sin plan halva, både Oskar & Emanuel är mkt bra för oss framåt och vi är nära mål direkt i inledningen.

Vi gör 0-1 till oss i den 12e minuten genom Anton Jansson, 0-2 kommer nästan direkt genom ett självmål dessutom hr vi en boll till inne via ribban men domaren blåser inte mål.....surt

När matchen känns som säkrast så får Eskilsäter nån chans och vips så står det 2-2 och vi fattar ingenting !!! Fruktansvärt surt då vi äger matchen totalt.

Efter halvtid så pratar vi om att den här matchen ska vi bara ha... Vi trycker på men bränner bla 3 frilägen , det viktiga 2-3 målet gör Emanuel för oss i den 60e minuten. Vi håller undan och vinner den viktiga matchen, nu har vi 3 poäng ner till Eskilsäter och det känns bra för stunden.

Alla spelare får beröm idag , med extra beröm till Lagkaptenen Anton jansson som var grym idag .

2023-08-20 08:21

Den 2a höstmatchen var mot Slottsbron på Söndagskvällen, Vi hade lite mer spring i benen idag än mot Ås. En trevlig match då det böljade lite i målchanser och gästerna hade nån ribbträff och 2 bortdömda mål, men vi har också ett antal lägen som borde gett oss minst 2 mål normalt. Dessvärre så har vi i år så svårt att göra mål och det syns i tabellen.

Idag har vi domaren på vår sida och vår målvakt Mattias Rundin gör många fina räddningar och räddar 1 poäng till oss idag.

Skulle tabellen vara efter spelet som lagen spelat i serien och inte mål så skulle vi ligga i toppen helt klart.

Vi får med oss en poäng idag men vi går också på knäna i slutet då många får kramp och måste byta. Vi har dessutom haft med ett antal spelare som inte gjort en träning iår. Slottsbron är ett bra lag så 1 poäng är helt okej tycker jag.

Beröm till Sabri och Mattias men hela laget är bra idag.

Detta är en höstsäsong som kommer bli väldigt spännande och just nu ser det ut som vi är 2 lag som slåss om 9e platsen som innebär säkrat kontrakt i div 6 2024. Eskilsäter och vi har 8 poäng bägge sen är det långt upp till nästa lag. Vi laddar och pratar mkt om matchen som vi har mot Eskilsäter borta i början av september, en match som motsåndarna vägrar flytta ifrån kl 11.00 då de ser vilka fördelar de får mot oss i den avgörande matchen.

Lite tråkigt att förbundet kan lägga den matchen på den tiden , då det innebär att vi får gå upp ca kl 06.00 för och spela fotboll i div 6 ????

Förbundet borde ha koll på avstånd emellan lagen, givetvis har ju Eskilsäter sett detta och vill dra nytta av det och säger nej pga det.